چطور یک مشاور تحصیلی خوب انتخاب کنیم ؟
در دوران کنکورم هزار جور حرف شنیدم، یکی میگفت فلان کار را انجام بده و ۳ماهه رتبه برتر شو، دیگری میگفت با فلان شیوه باید پیش بروید تا بتوانید به تسلط بالا و رتبه خوب و پزشکی برسید.
گیج شده بودم نمیدانستم که چه باید بکنم و تصمیمم این شد که تمام این پیجهای گمراهکننده را بلاک کنم و به دنبال یک مشاور تحصیلی کاربلد بگردم؛ کسی که یک راه مطمئن پیش رویم بگذارد!
در این مقاله سعی دارم بهصورت خیلی ریزبینانه ویژگیهای یک مشاور تحصیلی خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
مشاور خوب کیست؟
دوران کنکور یکی از مهمترین وقایع زندگی هر فردیست که قصد دارد تحصیلات آکادمیک داشته باشد و فعالیت شغلیای مرتبط با رشتهٔ دانشگاهی داشته باشد؛ پس وجود یک مشاور تحصیلی کاربلد میتواند این مسیر را برای شما هموار کند.
مدت طولانیای نمیگذرد که هرکسی قصد پیدا کرده تا در این حوزه فعالیت کند و خصوصاً افرادی که رتبه برتر میشوند و هیچ سررشتهای از مشاوره ندارند!
لذا شما باید به دنبال مشاوری باشید که:
- در حوزه روانشناسی فعالیت داشته باشد
- یا کارگاههای مرتبط با مشاوره تحصیلی داشته باشد
- برنامهریزی جامع و انعطافپذیر داشته باشد
- واقعبین باشد و انتظارات بیجا نداشته باشد
- به تفاوت های فردی توجه کند
چرا مشاور تحصیلی نیاز است؟
قطعاً اگر خود شما دانش کافی برای پیشبرد راه را دارید هیچ نیازی به مشاور تحصیلی ندارید! اما اگر گمراه شدهاید، از آزمونهای خود ناراضی هستید، بسیار تلاش میکنید؛ اما نتیجه کمی میگیرید، تمرکز کمی دارید و … نیاز به یک مشاور تحصیلی خوب دارید تا شما را از گمراهی خارج کند.
1-هموارسازی مسیر کنکور
قطعاً همهٔ ما حتی یکبار مشکلی را داشتیم که آن مشکل باعث عقب افتادن ازبرنامهریزیمان، گمراهی و گاهی اوقات ناامیدیمان شده است! یک مشاور تحصیلی خوب و کاربلد باتوجهبه تجارب و اصولی که بلد است شما را از گمراهی جدا میکند و باعث میشود با آرامش به کار خود ادامه دهید!
2-توجه به تفاوت های فردی
همهٔ ما انسانها تفاوتهایی داریم که ما را از هم متمایز میسازد؛ در نتیجه یک برنامه کلی و یکسان پاسخگوی همه داوطلبین نبوده و نتیجه مطلوب برای همه نمایان نخواهد شد.
متأسفانه، از زمان ورود رتبههای برتر (بدون دانش) به حوزه مشاوره تحصیلی این مورد بسیار به چشم میخورد.
مثلاً دانشآموزی داشتم که میگفت پارسال مشاور تحصیلیام رتبه برتر و پزشک بود و میگفت باید روزی 12 13 ساعت درس بخوانی و به فلان روش درس بخوانی تا بتوانی در کنکور موفق شوی و به رشته پزشکی برسی! ((راهش همین است!!!))
درصورتیکه کاملاً این حرف اشتباه است هر داوطلب باید باتوجهبه تفاوت های فردی، سبک یادگیری و شیوه زندگیاش برنامه تحصیلی دریافت کند و طبق این نکات پیش برود.
3- کمک به حفظ انگیزه
یک مشاور تحصیلی حرفهای توجه ویژه به میزان انگیزه شما دارد!
البته منظور این نیست که خیلی خوشبینانه و الکی انگیزهبخشی کند؛ اما باتوجهبه این موضوع که مسیر کنکور را تجربه کرده است و از وضعیت پیشرفت و پسرفت شما آگاه است میتواند بهخوبی انگیزه شما را حفظ کند و کاری کند که با اشتیاق و انرژی به ادامه مسیر بپردازید.
چطور یک مشاور تحصیلی خوب پیدا کنیم؟
اول از هر چیز لازم است بگویم که ((لطفاً بهصورت کورکورانه تعریف کسی را نپذیرید و حتماً راجع به آن مشاور تحصیلی تحقیق کنید))
1-بررسی شبکههای اجتماعی
مثل یک کارآگاه رفتار کنید، مشاور را زیر ذرهبین بگذارید و بسیار موشکافانه بررسی کنید؛ چه اخلاقی دارد؟ چطور برنامهریزی میکند؟ محتوای پیجش صرفاً انگیزشی است یا آگاهیبخشی مستند و محتوای بر اساس علم نشر میدهد.
2-بررسی مدرک و رزومه
این مورد در خصوص رتبههای برتر بهشدت صدق میکند؛ چرا که بیشتر آنها بدون داشتن هیچدانشی مشاوره میدهند!
یعنی همانطور که مشاورشان به آنها برنامه میداده به شما برنامه میدهند یا از شما انتظار دارند به همان شیوه که خودشان مطالعه میکردند، تست میزدند و تحلیل انجام میداند برنامه را پیش ببرید.
پس حتماً مدرک و رزومه این افراد را مورد بررسی قرار دهید تا یک سال از عمرتان هدر نرود.
اگر با علم آمار آشنایی داشته باشید یک محاسبه سرانگشتی نشان میدهد که بهعنوانمثال اگر این فرد 100 دانشآموز را بر عهده بگیرد، باتوجهبه تفاوت های فردی کسانی پیدا میشوند که روشهای کورکورانه بر آنها اثر کند و نتیجه بگیرند و حداقل 25 کارنامه برای بهاشتراکگذاری در صفحات اجتماعی خود خواهند داشت!
3-بررسی اخلاق مشاور
مشاور تحصیلی شما همراه یکساله شماست؛ پس طبیعی است که اگر از نظر اخلاقی با شما تناسب نداشته باشد در روند برنامه مشکل ایجاد خواهد شد و ممکن است شما ناامید شوید و حتی مشاوره خود را ادامه ندهید و کمی گمراه شوید.
خوشحال میشوم نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید