برنامه ریزی؛ چطور برنامه ریزی کنیم؟
احتمالاً هیچکس را سراغ نداریم که بتواند ادعا کند بدون هیچگونه برنامهریزی و اقدامی به موفقیت رسیده است. البته اصلاً بحث ما افرادی که دارای ثروت بوده و نسل به نسل به آنها منتقل شده نیست؛ بلکه کسانی را میگویم که بهتنهایی ثروتمند شدهاند.
بیل گیتس، ایلان ماسک، جیم ران، کریستین رونالدو، استیو جابز و… هزاران نفر دیگر که مشهور شدهاند و ثروت بسیاری را از آن خودکردهاند برنامهریزی داشتهاند.
ما برای موفقیت در هر چیزی نیاز به برنامهریزی داریم. نگاهی کوتاه به برنامه روزانه ایلان ماسک داشته باشیم:
- 7 صبح بیدار میشود
- قهوه میخورد
- دوش میگیرد
- غذایش را در زمانهای مردهاش میخورد
- زمانی حتی کوتاه برای مطالعهاش در نظر میگیرد
- و…
قطعاً اگر برنامهریزی نداشته باشد نمیتواند تمام کارهایش را طبق چارچوب ذهنی و مطابق با میلش انجام دهد.
چرا برنامهریزی مهم است؟
برنامهریزی یکی از اساسیترین عوامل در رسیدن به موفقیت است، ما برای هر کاری نیاز داریم تا برنامهریزی داشته باشیم؛ اگر قصد لاغرشدن داریم، اگر قصد تغییر داریم، اگر قصد ازدواج و تشکیل خانواده داریم و… در تمامی موارد اهمیت برنامهریزی برجسته است.
اهمالکاری پر
زمانی که برای کارهای خود برنامهریزی کنید، تا حد زیادی از اهمالکاری فاصله میگیرید، شما قصد کردید تا کارهایی که مشخص کردید را انجام دهید و به پایان برسانید و لیست کارها مانند هشداری برای تلف نکردن وقت شماست.
من از نرمافزار Microsoft to do استفاده میکنم و همیشه تلاشم را میگذارم تا تمام کارهای روزانهام را به اتمام برسانم مگر اینکه اتفاقی ناگهانی پیش بیاید!
مدیریت زمان
تصور کنید که به خانوادهی خود قول دادید تا بعدازظهر با آنها به پارک بروید و از طرفی دیگر هفتهی پیش قراری را برای امروز بعدازظهر تنظیم کرده بودید.
چهکار میکنید؟
نزد یک نفر بدقول میشوید یا خانواده خود یا مخاطب خود!
هنگامی که برنامهریزی داشته باشید، با آگاهی کامل زمان خود را صرف کارهای تنوع میکنید.
هموارشدن مسیر
هنگامی که برنامهریزی داشته باشید از سردرگمی رها میشوید. احتمالاً همه ما آرزو داریم و تلاش میکنیم تا به ثروت برسیم، مشهور شویم و استعداد خود را بهنوعی شکوفا کنیم.
بدون داشتن برنامهریزی احتمالاً درجا خواهیم زد چرا که نمیتوانیم حرکت بعدی خود را تشخیص دهیم.
حال دلت خوب میشه!
با برنامهریزی از منفعل بودن خارج میشوید؛ شما قصد کردید تغییر کنید و این تغییر امیدبخش زندگی شما خواهد بود. هنگامی که به آخر ماجرا نگاه میکنید و میبینید که به آن هدف رسیدید را تصور کنید!
این کاری است که برنامهریزی با شما میکند، وقتی روزبهروز پیشرفت خود را لمس میکنید و بهسوی هدف نهایی قدم بر میدارید.
چطور برنامهریزی کنیم؟
تعیین هدف
در اولین مرحله باید هدف خودتان را مشخص کنید. میخواهید برای چهکار برنامهریزی کنید؟ چهقدر زمان نیاز است؟ چهقدر زمان دارید؟ چه پیشنیازهایی دارد؟
شرایطم چیه؟
مثلاً من میخواهم تا سال آینده 10 کتاب بخوانم (هدف). مقدار زمانی که نیاز است تا این کتابها خوانده شود 120 ساعت است. (زمان لازم) مقدار زمانی که من میتوانم بگذارم هفتهای 2 ساعت است. (زمان من).
پس هدف من متناسب با شرایط من نیست و باید هدف متناسب با شرایط زندگی خودم را انتخاب کنم.
احتمالات را پیشبینی کنید
برای اینکه برنامه شما به بهترین حالت ممکن اجرا شود و کمترین ضربه را بخورد نیاز است تا خطرهای احتمالی را شناسایی کنید.
مثلاً اگر در شرایط رکود اقتصادی قرار دارید و احتمال تعدیلنیرو توسط شرکتها بسیار بالا است، نیاز دارید تا گوشه چشمی به این موضوع داشته باشید و از نظر مالی بهنوعی برنامهریزی کنید که در صورت رخداد تعدیلنیرو کمترین آسیب به شما وارد شود.
شما چطور برنامهریزی میکنید؟ با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید