5 اشتباه فاجعه آمیز در دوران کنکور
بی شک یکی از مهمترین مراحل زندگی برای کسانی که قصد ادامه تحصیل دارند آزمون کنکور است. خب متأسفانه هیچکدام از ما در این شرایط قرار نداشتیم و برای اولینبار است که باید این مرحله را تجربه کنیم و سرافکنده یا با افتخار از آن عبور کنیم؛ این مسیر مانند ماراتن است و کسانی پیروز میشوند که آهستهآهسته و طبق یک چارچوب درست مسیر را طی کنند، اما یک سری از داوطلبین خود را درگیر حاشیه میکنند یا اشتباهاتی را مرتکب میشوند که آنها را از هدف اصلیشان دور میکند!
در این مقاله قصد داریم چند تا از رایجترین اشتباهات در زمینه کنکور را با شما بررسی کنیم.
همش درس و همش درس!
یکی از اشتباهات رایج در زمینه کنکور که عمدتاً دانشآموزان مدارس خاص با آن مواجه میشوند زیاد درسخواندن است.
بله البته خیلی هم خوب است که درس بخوانیم و بهترین دوستمان کتاب باشد، اما باید توجه داشته باشیم که هر چیزی اندازهای دارد.
از قدیم گفتند:
هر چیزی کمش مضر، زیادش مرگبار و میانهاش شفا است.
زمانی که زیادی از مغز کار بکشید، دچار خستگی شناختی میشوید و مغز بهنوعی دچار فرسودگی میشود! این روند بهمرور بازدهی شما را کاهش میدهد!
احتمالاً دیدهاید که بعضی از داوطلبین تیزهوشان بعد از عید کمی شل میکنند؛ تا قبل از عید بسیار از خودکار کشیدهاند که دیگر توانی ندارند؛ پس از بعد از جونی برای ادامهدادن مسیر ندارند و کمی درجا میزنند.
عشقولانس شدن
اشتباه رایج دوم در مسیر کنکور درگیر روابط پوچ شدن است. البته که خیلیها مدعی هستند که این عامل باعث پیشرفت آنها شده است و اگر مخاطب او نبود شاید اصلاً شروع به درسخواندن نمیکرد؛ اما در اصل ماجرا چیزی تغییر نمیکند!
رابطه عاطفی در دوران کنکور مانند بمب ساعتی میماند؛ دائماً به فکر آن هستید که نکند یک درصد مشکلساز شود؛ نکند جایی برود و به من اطلاع ندهد، نکند فلان کار را انجام بدهد که من دوست ندارم و یا مثالهایی دیگر؛ حوصلهتان سر میرود به او پیام میدهید، هنگام مطالعه به او فکر میکنید و…
این عوامل جز تداخل در تمرکز شما و گاهی اوقات از تعادل خارجکردن سلامت روان شما هیچ منفعت دیگری ندارد.
به این فکر کنید که یک سال تلاش میکنید تا آینده خود را رقم بزنید! پس ارزشش دارد که یک سال از این روابط که عمدتاً پوچ هستند چشمپوشی کنید.
تست کی میزنه!
اشتباه سوم که تقریباً عاملی وحشتناک در کنکور است صرفاً خواندن است!
دوستان عزیز، یادگیری وابسته به ساختهشدن مسیر عصبی است و مسیر عصبی در صورت تکرار و تمرین قوی میشود! در کنکور برای هر سؤال به طور میانگین 48 ثانیه زمان داده شده است.
زمانی که تنها مطالب را بخوانید و از ترس منفی زدن یا صرفاً تصور اینکه مطلب آسان است یا بلد هستم! تست نزنید؛ مسیر عصبی در مغز شما محکم نخواهد شد؛ در نتیجه مدتزمان بیشتری طول میکشد تا جوابها را یادتان بیاورید و به تستها پاسخ دهید.
آزمون نمیدم!
اشتباه چهارم عدم قرارگیری در شرایط کنکور است.
دوستان عزیز قرارگیری در یک شرایط جدید مساوی است با خارجشدن از منطقه امن!
زمانی که از این منطقه خارج شوید، مضطرب و نگران میشوید؛ پس چه خوب است که تجربه خود در این مسیر افزایش دهید تا با استرس کمتری سر جلسه بنشینید.
از طرفی دیگر یک ابزار مهم در فراشناخت خودتان است؛ شما در آزمون شرکت میکنید:
- اشتباهات خود را پیدا میکنید
- متوجه شیوه تستزنی خود میشوید
- ایرادات کار خود را پیدا میکنید (اشتباه محاسباتی دارم یا هل میشوم یا…)
- نقاط قوت خود را در هر درس پیدا میکنید (فیزیک فصل ترمودینامیک قوی، ریاضی نامعادلات نیاز به تلاش بیشتر…)
تقلید کورکورانه
یک فرد رتبه برتری از تجربیات خود میگوید و شما نیز تصور میکنید که اگر این مسیر را پیش ببرید رتبه برتر خواهید شد!
هر فردی علاوه بر تفاوتهای شخصیتی، تفاوتهای یادگیری نیز دارد. به طور عمده 4 نوع سبک یادگیری داریم که البته سبک یادگیری هر فرد میانگین بین دو سبک یادگیری است.
- Doing
- Feeling
- Thinking
- Watching
مثلاً من یک فرد watching-doing هستم؛ در نتیجه باید ببینم و بشنوم و دیدهها و شنیدههایم را تمرین کنم تا آن موضوع را یاد بگیرم! اگر من یک درس را بخوانم و به خودم فشار بیاورم تا سریع آن را حفظ کنم؛ برای یادگیری من مؤثر نیست و تنها وقت خودم را تلف کردم.
شما کنکور دادید؟ از تجربیات خود برای کنکوری ها بگویید.
دیدگاهتان را بنویسید