4 دلیل که درس را یاد نمیگیری !
در دوران راهنمائی که بودم، همیشه یک مشکل بزرگ داشتم و آن هم درکنکردن دروس ریاضی و علوم بود. به گمان خودم فکر میکردم که درس سخت است یا آدم کمحافظهای هستم که نمیتوانم حجم زیادی از اطلاعات را در مغز خودم تجزیه تحلیل کنم و یادبگیرم.
همین موضوع باعث شد تا 1 سال را با جنگ و دعوا با خانواده و دلسردی و سردرگمی سپری کنم.
از سال هشتم کمکم وارد کار شدم میخواستم با روشی جدید پشت این دو درس را به تشک بکوبم؛ باز زمین خوردم! نمیدانستم مشکل کار کجاست و پیش مشاور هم نمیرفتم.
سال نهم که رسید به پیشنهاد پدرم از پکیجهای ویدئویی استفاده کردم و همین باعث شد تا رشد کنم. اتفاق عجیبی نیفتاده بود، من فقط قلق خودم را پیدا کرده بودم!
در این مقاله سعی دارم راهکارهایی را بگویم که احتمالاً از آن بیخبرید و همین عوامل باعث شده تا از درسی بدتان بیاید یا طرز فکری مانند من پیدا کنید.
تلوزیونو خاموش کن!
اولین دلیلی که باعث میشود یک درس را متوجه نشوید بودن عوامل حواسپرتی است! موقع یادگیری چه از ویدئو، چه از کتاب و حتی سر کلاس! متمرکز باشید و از کاری به کار دیگر نپرید.
تصور کنید یک آشپز همینطور که به برنج نمک اضافه میکند، با موبایلش هم صحبت میکند، چه اتفاقی می اٌفتد؟
دقیقاً! غذایش شور میشود زیرا بخشی از مغز خود را درگیر پردازش اطلاعات شنیداری موبایل کرده بود.
به سبک خودت درس بخون!
خیلی از ما نمیدانیم به چه روشی باید درس بخوانیم، هرکسی که میگوید من به فلان روش خواندم و موفق شدم ما هم بیچونوچرا آن روش را در پیش میگیریم!
هر کدام از ما سبک خاص خود را داریم؛ یکی مینویسد و یاد میگیرد، یکی تصویرسازی میکند و یاد میگیرد، یکی باید در متن عمیق شود و با خودش تجزیه تحلیل کند تا یاد بگیرد و یکی باید سر کلاس بنشیند و یک نفر به او توضیح دهد تا یاد بگیرد.
پس قلق خود را پیدا کنید تا بازدهی کارتان بیشتر شود.
درس جدید و سخته!
یکی از سؤالاتی که باید در این مواقع از خود بپرسید این است که “آیا من پیشزمینهای در این زمینه دارم؟”
مثلاً یک داوطلب کنکور تجربی، به دلیل کمبود وقت بخشی از مباحث را حذف میکند و فصل 6 زیست دوازدهم را میخواند! طبیعتاً به طور کامل متوجه نمیشود چون بخشی از مطالب در فصول سال قبل گفته شده است پسنیاز است تا یکبار آن مباحث را یاد بگیرد و بعد به سراغ مباحث پیچیدهتر بیاید.
مثالی دیگر بگویم؛ به یک دانشآموز دبستانی یک کتاب آکادمیک دانشگاهی بدهید.
آیا متوجه مطالب میشود؟
قطعاً نه. پسنیاز دارد تا مطالب آسانتر را بخواند تا کمکم با این مباحث آشنا شود.
مرور نداری!
بسیاری از دانشآموزان هم هستند که درس را سر کلاس متوجه میشوند؛ اما مرور نمیکنند و به مشکل میخورند!
زمانی که برای اولینبار یک درس را مطالعه میکنید یا برایتان تدریس میشود، مسیر عصبی باریکی در مغز شما شکل میگیرد، اگر بهمرور بپردازید این مسیر قویتر میشود و بعداً هم مطالب را بهخوبی به یاد میآورید؛ ولی اگر مرور نداشته باشید این مسیر باریک از بین میرود و تنها یادتان میآید که این مطالب را یک جا خواندهاید.
شما چطور درس میخوانید؟ با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید