توصیه های جلسه کنکور؛ نکاتی که کسی به شما نمی گوید!
هیچوقت روز کنکورم یادم نمیرود. دانشگاه فنی منتظری مشهد بود و بهخاطر شرایط کرونا و محدودیتهای موجود در کشور، مدتی کنکور بهتعویقافتاده بود. اکثر بچهها دست از تلاش کشیده بودند و خسته شده بودند؛ ولی من همچنان و بهصورت کاملاً جدی مسیر را دنبال میکردم. مغزم درد گرفته بود؛ یک سال فقط درسخواندن، فقط تستزدن با تفریح بسیار کم که در چند تا بازی فوتسال خلاصه میشد. اما ارزشش را داشت، صبح که وارد جلسه شدم انگار وارد یک سیاره دیگر شدهام. همه به یک وضع عجیبی هم دیگر را نگاه میکردند؛ انگار که قرار است دادگاه حکم مجازاتشان را صادر کند. اما برای من این چنین نبود! خیلی آسوده به جلسه کنکور رفتم، منتظر شدم تا جلسه آغاز شود و بدون هیچ استرس عجیبی نشسته بودم.
البته کاری عجیبی نکرده بودم، تنها آمادگی کافی برای هر شرایطی پیدا کرده بودم تا در صورت بروز هر گونه مشکل خودم را با آن وضع سازگار کنم.
در این مقاله سعی دارم تا چند توصیه باتوجهبه تجربه خودم در کنکور و چندین سال مشاوره تحصیلی را با شما به اشتراک بگذارم.
تلقین کن!
اولین توصیه من برای جلسه کنکور این است که قدرت تلقین را دستکم نگیرید. شاید اگر در زندگی واقعی (مثلاً برای کسبوکارتان) تلقین کنید مسخرهتان کنند؛ اما در جلسه کنکور به شما کمک میکند؛ با چندین بار تلقینکردن جملاتی مثبت مثل “من بهترینم”،” من خاص هستم”،”من توانمندی بینهایتی دارم” و… ضمیر ناخودآگاه خود را گول میزنید و خودتان به این جمله باور میکنید و از استرس شما میکاهد!
احمقانس؟
شاید؛ اما تأثیر آن بر شما احمقانه بودنش را توجیه میکند کافی است یکبار در آزمون آزمایشی امتحانش کنید.
کارتتو با توضیحات پرینت بگیر
شما در سر جلسه کنکور مساحت کمی برای انجام محاسبات دارید! و این معضلی بزرگ است خصوص برای داوطلبینی که خط درشتی دارند و مجبورند پاک کنند و دوباره بنویسند که کمی موجب اتلاف وقت نیز میشود.
بهجای این کار میتوانید کارت خود را با توضیحاتش پرینت بگیرید.
گیر نمیدن؟
معمولاً نه من خودم هم چنین کاری را انجام دادم و هیچ مشکلی نبود و اگر یک درصد مسئول حوزه آدم نرمالی نبود بخش توضیحات را از کارت شما جدا میکند.
هر جور راحتی شروع کن!
بسیاری از همکاران نظر متفاوتی دارند که البته محترم است؛ اما با نگرش من متناقض است. هر طور که در طول سال آزمون میدادید، در جلسه کنکور نیز به همان روش باید آزمون بدهید.
چرا؟
چون زمانی برای اولینبار این کار را انجام دادید بهصورت آگاهانه بوده و الان که چندین بار تکرار شده برایتان به شکل روتین و عادت درآمده است و هنگامی که عادت بخواهید عادتتان را به شیوه ناگهانی تغییر دهید مضطرب میشوید و ضریب خطا را در شما افزایش میدهد.
سماجت نکن!
یکی از توصیههای مهم جلسه کنکور این است که بر یک تست گیر نکنید. ببینید دوستان عزیز مغز ما دو شیوه برای تفکر دارد:
- حالت متمرکز
- حالت پراکنده
زمانی که با تست درگیر میشوید حالت متمرکز مغز شما فعال میشود؛ اما امکان دارد که نتوانید پاسخ را به یاد بیاورید، پس سماجت شما هیچ کمکی به شما نمیکند!
بلکه اگر بهقدری به خود فرصت دهید و یک تست آسانتر را حل کنید، حالت پراکنده مغزتان فعال میشود و احتمال بهیادآوردن آن پاسخ را بالا میبرد.
حواست به ساعت باشه!
حتماً حتماً در جلسه کنکور ساعتمچی داشته باشید!
نیازی ندارید تا هر درس را به طور کامل پاسخ دهید، پس هر درس را در زمان مختص خود پاسخ دهید و درصورتیکه تمامی که سؤالاتی که بلد بودید را پاسخ دادید و زمان اضافه آوردید، میتوانید برگردید و بر سؤالات بیشتر یا دشوارتری تمرکز کنید تا درصدش را افزایش دهید.
شما چه توصیهای به کنکوری ها دارید؟
دیدگاهتان را بنویسید