انواع تستی که باید در دوران کنکور بزنی!
تست کنکور؛زمانی که پا به عرصه کنکور میگذارید، با کتابها و جزوات زیادی روبهرو میشوید؛ آزمونهای آزمایشی، تستهایی که معلمان کار میکنند و تستهای کتابهای آموزشی اما بسیاری از دانشآموزان مدعی هستند که علیرغم تلاشهای آنها و پاسخدهی با تستهای بیشمار، بازهم نتیجه خوبی دریافت نمیکنند و از این موضوع دلسرد میشوند. چاره کار در این مقاله است! شما باید انواع تستزدن را بشناسید و هر کدام را تمرین کنید تا به تسلط برسید و بتوانید با آمادگی کامل و در سریعترین زمان ممکن به تستها پاسخ دهید و بار خود را ببندید.
در این مقاله قصد داریم تا انواع تست از نظر زمان را بررسی کنیم، با ما همراه باشید.
1-تست آموزشی
کسب مهارت در تستزنی نیازمند گذر زمان است، بنابراین نیازمند طیکردن یک سلسلهمراتب تا رسیدن به مهارت است. ابتدائیترین نوع تست در فرایند تستزنی، تست آموزشی است.در اولین مرحله باید از پس این گونه تست بربیایید تا برای کنکور آماده شوید.
در این نوع تست، شما درس را میخوانید، نکات را مرور میکنید، خلاصهنویسیهایتان را دوره میکنید و سپس وارد مرحله تستزنی میشوید، در این نوع تستزنی، هیچ نیازی به زمان گرفتن و از خودتان تستزدن نیست؛ همانطور که از اسم این نوع پیداست، هدف آن یادگیری و آموزش است.
کتابتان را بردارید و باز کنید، تستهایی که قصد پاسخدهی به آنها را دارید مشخص کنید و به تکتک به سراغشان بروید. تست اول را بررسی کنید، نکات را به یاد بیاورید و اگر نمیدانید از جزوه یا کتابتان کمک بگیرید، اما سراغ پاسخنامه نروید! پس از اینکه پاسخ سؤال 1 را دادید، به سراغ سؤال بعد و بعدی بروید و این روال تا پایان تعداد سؤالات ادامه دارد. در این نوع تست تنها هدف این است که یاد بگیرید و یک مسیر عصبی ساده در مغزتان ایجاد شود.
2-تست تثبیتی
اکنون که تا حدی راه افتادید و وارد مسیر تستزنی شدید، به مرحله دوم از فرایند تستزنی میرسید! شما با حلکردن تستهای آموزشی درس و تیپهای مختلف تست، آشنایی کامل با نوع سؤالات دارید و اکنون نیازمند در نظرگیری زمان هستید؛ شما باید بدانید چه مقدار زمان صرف میکنید تا به 35 سؤال پاسخ بدهید، سرعت عملکردتان چهقدر است و چهقدر دیگر باید تلاش کنید تا به استاندارد کنکور برسید.
پس کتابتان را باز میکنید، تستها را مشخص میکنید و کرونومتر را فعال میکنید. دقت داشته باشید که فقط در تست آموزشی مجاز به کمکگرفتن از جزوه و کتاب بودید و در باقی مراحل، شما هستید و دانش شما، اگر یاد دارید پاسخ میدهید و اگر یاد ندارید، از تست عبور میکنید.
3-تست استاندارد
به غول مرحله آخر رسیدید!
در حال حاضر، با فرایند تستزنی آشنا شدید و حسابی تمرین کردهاید؛ اما این کافی نیست؛ زیرا کنکور محدودیت زمانی دارد و شما باید بتوانید در بازه زمانی مشخص کنکور به سؤالات پاسخ دهید. پس کتابتان را باز کنید، کرونومتر رو منطبق بر کنکور بگذارید و فضای کنکور را شبیهسازی کنید.
پس از طیکردن این مراحل، شما دائماً باید ارزیابی کنید. کایزن یک کلمه ژاپنی به معنی بهبود مستمر است که شما در مسیر آمادهشدن برای کنکور به آن نیاز دارید؛ هر بار باید تست بزنید، ارزیابی کنید و بهبود ببخشید تا سرعت عملتان هر بار بیشتر از دفعه قبل شود.
برای مطالعه تکنیکهای تستزنی، کلیک کنید.
درصدگیری
پس از هر بار تستزدن نیاز است تا درصد خودتان را به دست آورید و اگر درصد پایینی را کسب کردید، ریشهیابی کنید تا مشکل کار را پیدا کنید؛ امکان دارد بهخاطر افزایش سرعت خود، بیدقت کرده باشید، صورت سؤال را نصفه خوانده باشید، در محاسبات به مشکل خورده باشید و یا سؤال را نصفهنیمه تحلیل کرده باشید. پس از اینکه مشکل را کشف کردید، این موضوع را برطرف میکنید تا هر بار درصد بیشتری را کسب کنید.
حتما حتما فرمول درصدگیری را یاد داشته باشید تا محاسبات اشتباهی نداشته باشید و هنگام امدن نتیجه کنکور شوکه نشوید.
فرمول درصدگیری به شرح زیر است:
این فرمول برای سؤالات 4 گزینهای قابلاستفاده است. سؤالی که اکنون باید از خود بپرسید این است که تستهای نزده در چه جایگاهی قرار دارند؟
ما در فرمول به کل تست ها، پاسخهای صحیح و غلط اشاره کردیم؛ ولی تکلیف تستهای نزده چه می شود؟ پاسخ این است که در تعداد کل تست محاسبه می گردد و اگر به عنوان مثال 3 مثال نزده داشته باشد، در 30 سؤال و به 27 سؤال پاسخ صحیح داده باشد از درصد کسب شده کاسته می شود. پس بااین وجود دلیل اینکه چرا هر 3 سؤال غلط یک سؤال صحیح را از بین می برد شفاف شد ، چون اگر یک پاسخ صحیح وجود داشته باشد در 3 ضرب می شود و 3 پاسخ منفی آن را خنثی می کند .
متأسفانه، بعضی از دانشآموزان سؤالات نزده را در نظر نمیگیرند و درصدی غیرواقعی را ثبت میکنند و زمانی که نتایج آزمون میآید، تعجب میکنند که چرا در خانه درصدهای بالا کسب میکنند؛ اما این درصد در آزمون آزمایشی تکرار نمیشود!
اگر در مدیریت آزمون مشکل دارید یا با چالش روبهرو هستید، بر روی کلمه مدیریت کلیک کنید.
تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید