همه چیز درباره دوران طلائی کنکوری ها
اگر کنکوری باشید یا در مسیر کنکور قرار گرفته باشید، احتمالاً با نزدیکشدن به عید نوروز، صحبتهای زیادی در مورد فواید این دوران شنیدهاید. اما آیا تمامی چیزهایی که شنیدهاید واقعیت دارد؟ یا صرفاً بازارگرمی و رو یا فروشی است؟
چرا اصلاً به این دوران، دوران طلایی گفته میشود؟
در این مقاله سعی داریم تا دوران طلائی نوروز را به طور کامل بررسی کنیم با ما همراه باشید.
منظور از دوران طلایی چیست؟
این دوران که از 20 یا 25 اسفندماه شروع میشود و تا 15 اسفند ادامه دارد را دوران طلائی میگویند. علت طلائی بودن این دوره این است که با تغییر فصل از زمستان به بهار و تغییر آبوهوا بسیاری از داوطلبین بهاصطلاح پیچ خود را شل میکنند و از ادامه مسیر با آن شدت گذشته فاصله میگیرند.
همچنین بسیاری از داوطلبین به دلیل دیدوبازدید عید فرصتهای مطالعاتی خود را تا حد زیادی از دست میدهند و این موضوع میتواند عاملی کلیدی برای جبران مافات گذشته یا ارتقا هرچه بیشتر سطح شما باشد.
چرا خیلیا حذف میشن؟
به هم خوردن عادات
بسیاری از داوطلبین با فرارسیدن نوروز و اینکه مدارس برای مدتی تعطیل میشوند، عادات خود را فراموش میکنند؛
- شبها تا دیروقت بیدار میمانند
- تفریحاتشان را افزایش میدهند
- فرصتهای مطالعاتی را به تعویق میاندازند
به همین دلیل چرخه روزانه آنها با تداخل مواجه میشود و شما میتوانید با پیشگرفتن یک برنامه دقیق و مؤثر از خیلی از داوطلبین در این دوران طلائی پیشی بگیرید.
نبودن آزمون آزمایشی و پرسش معلم
بسیاری از داوطلبین یا بر اثر ویژگیهای شخصیتیشان و یا به دلیل زور و اجبار درس میخوانند.
بعضیها از سوی مدرسه مجبور به درسخواندن میشوند، بعضیها را خانوادهها مجبور میکنند و در صورتنگرفتن تراز مناسب از بعضی کارها محروم میشوند و…
با فرارسیدن دوران طلائی عید و تعطیلشدن آزمونها و مدارس بعضی از داوطلبین از دایره مطالعه حذف میشوند و با باز شدن مدرسه و بازگشتن آنها به چرخهی قبلی مدتی زمان صرف میشود که شما میتوانید خود را 3-0 جلو بدانید.
خستگی و مسافرت
بعضی از داوطلبین نیز به جهت تغییر فضا و تازهسازی حال و هوا یا بر حسب سنتهایی که دارند به دیدار اقوام خود در شهرهای دیگر میروند؛ این موضوع با نبود مکان و شرایط مناسب برای مطالعه و تستزنی همراه است و بهنوعی این داوطلبین چند روزی را در شرایط راکد سپری میکنند و شما میتوانید خودتان را به آنها برسانید.
چه کسانی باید استفاده کنند؟
دوران طلائی برای تمامی کسانی که میخواهند پر قدرت به سمت هدفشان حرکت کنند مناسب است.
یازدهمیهایی که قصد دارند با آمادگی بیشتری به استقبال کنکور بروند، پشتکنکوریهایی که قصد دارند امسال به این قائله خاتمه بدهند و کنکوریهایی که در هر سطحی قرار دارند و میخواهند خود را قویتر از قبل کنند.
اما یک سؤال مهم در این چند روز معجزه میشود؟
خیر!!!! گول دروغهای داخل حوزه آموزش و مشاوره را نخورید. دوستان عزیز همانطور که در دوره “چطور کاربردی و حرفهای یاد بگیریم؟” توضیح دادم یادگیری یک فرایند تدریجی است و نیاز به کمی زمان دارد.
پس اگر کسی این ادعا را داشت که با سطح ضعیف به اردوی نوروزی بپیوندید و با افراد قوی رقابت کنید؛ تنها دارد برای خود بازارگرمی میکند و هیچ پشتوانه و سندی برای نتیجهای که ادعا میکند وجود ندارد.
شما در هر سطحی که قرار داشته باشید، تنها میتوانید یک سطح قویتر شوید؛ اگر دانشآموز ضعیف باشید، در دوران 13 روزه میتوانید متوسط شوید!
اگر متوسط باشید، در آن دوران میتوانید تا حدی قوی شوید و نه بیشتر از این!
چطور در این دوران مطالعه کنیم؟
الگوی PDCA
در این دوران طلائی باید طبق الگوی فوق درس بخوانید و از انجام کارهای بیهوده بپرهیزید.
این الگو میگوید که انجام هر کاری برای حرفهای شدن در آن نیاز است 4 کار را انجام دهید:
- برنامهریزی
- اقدام
- گرفتن بازخورد
- قلق گیری و اصلاح
حالا یعنی چه؟
ابتدائیترین کاری که باید انجام دهید این است که برای 13 روز خود برنامهریزی کنید؛ چند ساعت وقت دارم؟ معمولاً چه روزهایی مهمان میآمده است؟ چه مباحثی را باید بخوانم؟ روزانه چهقدر تست بزنم؟
بعد از اینکه برنامهریزی کردید، شروع به مطالعه میکنید، پس از مطالعه هر بخش، از آن تست میزنید، تستها را صحیح میکنید و از خود بازخورد میگیرید و آن بخش را جمعبندی میکنید.
در چه مبحثی بیشتر اشکال دارم؟ ایرادی که بعضی تستها را اشتباه میزنم چیست؟ چه تیپ تستی برایم دشوار است؟
و پس از این بازخورد شیوه عملکردن خود را اصلاح میکنید.
مثلاً من در طول روز صبح برای خود برنامه مطالعاتی زیست را گذاشته بودم! اما در این ساعت آمادگی لازم برای زیست را ندارم پس با یک درس دیگران را عوض میکنم.
یا سر ظهر و پس از ناهار خوردن شروع به تستزنی کردم و همین باعث شد تا دقت کمتری داشته باشم و اشتباهاتی بیشتری را مرتکب شوم! پس با شکم پر شروع به تستزنی نمیکنم.
دقت داشته باشید که در دوران طلائی عید نوروز میبایست یک برنامه ساعتی و دقیق داشته باشید تا حداکثر بهره را از زمان باقیمانده ببرید و درصورتیکه دائماً تلاش کنید و از خود بازخورد برگیرید تا ایرادات خود را شناسایی و برطرف کنید، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که شما در سال پیشرو به هدف خود خواهید رسید.
از دوران طلائی چگونه استفاده کردید؟ با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید