اشکال در تست زنی؛ بلدم اما نمیتوانم تست بزنم!
احتمالاً برای شما هم پیشآمده است یا کسی را میشناسید که این ادعا را داشته باشد که درس را بلد است و کاملاً یاد گرفته است؛ اما در تستزدن خوب عمل نمیکند و بهاندازهی کافی به تستها پاسخ نمیدهد و رضایت خود را کسب نمیکند.
در این شرایط میبایست از یک مشاور و فرد باتجربه کمک گرفت تا مشکل کار را دریابد و شما را از یاس و ناامیدی و استرسهای مختلف نجات دهد.
در این مقاله سعی داریم به مشکلات این چنینی بپردازیم با ما همراه باشید.
بلد نیستی مدیریت کنی!
یکی از اتفاقاتی که در مسیر تستزنی رخ میدهد عدم توانمندی در مدیریت زمان است؛ بسیاری از داوطلبین یا بهشدت به این موضوع بها میدهند که از اصل موضوع جا میمانند و بسیاری دیگر غرق در سؤالات میشود و فراموش میکنند که هر تست زمان مشخصی دارد.
بهعنوانمثال شما یک دانشآموز قوی و با آمادگی بالا هستی؛ با شروع آزمون به یک سؤال سخت بر میخوری و تمام انرژی خود را صرف آن میکنی، نتیجه این میشود که زمان از دستت در میرود و برای پاسخ به دیگر تستها کمی عجله میکنی و ضریب خطایت افزایش مییابد.
برای یادگیری تکنیک های مدیریت زمان کلیک کنید.
توهم دانش داری!
اتفاق دیگری که در این مسیر رخ میدهد تصور بلد بودن است. بسیاری از ما شرایط کنکور را بسیار کودکانه تصور میکنیم و آسان میپنداریم درصورتیکه اصلاً چنین نیست. اگر یک مطلب را به طور دقیق بخوانید و نتوانید تست بزنید؛ یعنی متوجه مفاهیم نشدید و صرفاً تصور میکنید بلدید!
پژوهشی در این زمینه انجام شد و از دانشآموزان بعد از اتمام آزمون خواستند تا نمره خود را بهصورت حدودی تخمین بزنند. نتیجه بسیار جالب بود کسانی که توهم دانش داشتند، تصورات و تخمینشان بسیار از واقعیت فاصله داشت، درصورتیکه دانشآموزانی که آمادگی داشتند بسیار نزدیک و حتی بعضی از آنها پایینتر از نمره واقعی تخمین زده بودند.
ریشهیابی نمیکنی!
به نظر شما مهمترین کاری که پس از آزمون دادن باید انجام دهید چه کاری است؟
دقیقاً! آفرین
تحلیل آزمون از نون شب واجب تره! اگر قصد دارید تا مشکلی که با آن پیش رو هستید را برطرف کنید، نیاز دارید تا در آزمون شرکت کنید و آزمون را موبهمو بررسی و تحلیل کنید.
بررسی به این معنا نیست که صرفاً سؤالات درست و غلط را شناسایی کنید؛ شما باید تمام سؤالات (درست پاسخ داده شده، نزدهها و پاسخهای غلط) را دانه به دانه چک کنید و نکات را استخراج کنید.
اگر سؤالی را درست زدهاید، چرا درست زدهاید؛ شانسی بوده است یا واقعاً بلد بودید؟ استدلالی که در پاسخنامه آمده است با تحلیلی که شما داشتید، یکسان است یا با فرض دیگری سؤال را درست پاسخ دادید؟
اگر سؤالی را پاسخ ندادهاید، چرا نتوانستید پاسخ بدهید، اشتباه محاسباتی داشتید؟ در میانه راه تمرکزتان به هم خورد؟
اگر سؤالی را غلط پاسخ دادید، چرا پاسختان اشتباه است؟ در دام آموزشی افتادهاید؟ درس را بهخوبی بلد نبودید یا در تیپشناسی سؤال و انتخاب فرمول درست ضعف داشتهاید؟
منظورم از تحلیل آزمون دقیقاً چنین چیزی است شما باید تمام سؤالات را موشکافی کنید و ایرادات کار خود را پیدا کنید و در جهت برطرفکردن آنها اقدام کنید.
نوع دیگر تحلیلی که باید انجام دهید، تحلیل تجربیات است؛ فرض کنید که فردا آزمون دارید و تا دیروقت بیدارید. فردا در جلسه با خستگی و تمرکز پایین حاضر میشوید و قادر به تحلیل سؤالات و پاسخگویی نیستید.
یا اینکه صبح صبحانه سنگینی خوردهاید و در جلسه کنکور حال مناسبی نداشتید.
این عوامل تنها از طریق تجربهکردن به دست میآیند و شما بهاصطلاح قلق خودتان را پیدا میکنید و برای آزمونهای بعدی آن کارها را انجام نمیدهید تا نتیجه موردنظرتان را دریافت کنید.
بسیار برایتان اتفاق میافتد که در آزمون تراز و درصد پایینی دریافت میکنید؛ اما هیچگاه ریشهیابی نمیکنید تا مشکلت را برطرف کنید، ممکن است مضطرب شوید، ممکن است آمادگی کمی داشته باشید، ممکن است اشتباه درس بخوانید و…
برای یادگیری راهکارهای غلبه بر اضطراب کلیک کنید.
پسنیاز است اشکال کار خود را پیدا کنید و نسبت به برطرفکردن آن اقدام کنید.
اشتباه محاسباتی داری!
بسیاری از داوطلبین که علیرغم تلاش زیاد و درسخواندن بهطورجدی تراز کمی دریافت میکنند اشتباه محاسباتی دارند. این موضوع میتواند عوامل بسیاری را تحت شعاع قرار دهد؛ مثلاً در محاسبه اعدا اعشاری مشکل دارید و بهاندازه کافی تمرین نکردید، بسیار از ماشینحساب استفاده کردید و مغزتان تنبل شده است و…
سعی کنید استفاده از ماشین حساب را به طور کلی قطع کنید، اعداد و محاسبات کوچک مهم و پر تکرار را حفظ کنید تا هر چه بیشتر از بروز این گونه خطاها جلوگیری کنید.
نیاز به مشاوره روانشناسی داری!
اگر تمامی عوامل بالا را بررسی کردید؛ اما همچنان مشکل در تستزدن دارید، بهتر است یک جلسه با روانشناس بگذرانید تا باگهایی که در بدن شما پدیدار شده است را شناسایی کند و نسبت به برطرفکردن آنها راهکارهایی ارائه دهد.
یکی از مشکلاتی که بعضی از داوطلبین با آن مواجه هستند اختلال عدم تمرکز است که با چند جلسه مشاوره روانشناسی قابلحل است و جای نگرانی نیست.
شما چطور آزمون میدهید؟ مشکلی نیست؟ با من به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید