ورزش در یادگیری؛ آیا با ورزش می شود بهتر یاد گرفت؟
اثر ورزش کردن در یادگیری به عنوان یک امر مهم که هم در یادگیری و هم در سلامتی ما نقش دارد بپردازیم و به نکاتی اشاره کنیم که ما را مجاب به ورزش کردن می کند.
بلندشو خودتو تکون بده ببینم!
آره با خود شما هستم!!!
در زمونه ای زندگی می کنیم که ورزش کردن ما تقریبا به صفر رسیده است و جز برای غذا خوردن خودمان را تکان نمیدهیم و این یک کار بسیار بد و مضر برای یادگیری است!
اگر که چیزی را سخت یاد میگیرید
یا چیزی را سخت متوجه می شوید
سریع خسته میشوید
تمرکزتان کم است
و…
یکی از بزرگ ترین دلایلش، بی تحرکی است!
ورزش به عنوان یک فعالیت فیزیکی بسیار مهم و ضروری در زندگی انسانها شناخته میشود. اثرات مثبت ورزش بر سلامتی جسمی و روانی مورد تأیید قرار گرفتهاند. اگر نگاهی به تمام افراد موفق جهان یا افراد رتبه برتر کنکور بیاندازید، ورزش کردن در اعمال تمام آنها دیده می شود و این موضوع تنها به سلامت جسمی شما منتهی نمی شود و بر یادگیری و پردازش مغز نیز اثر به سزایی دارد.
در این مقاله قصد داریم تا به اثر ورزش بر یادگیری بپردازیم. با ما همراه باشید.
ورزش چه ربطی به یادگیری داره؟
تحقیقات علمی نشان میدهد که ورزش علاوه بر بهبود سلامتی جسمی، تأثیرات مهمی بر شناخت انسان دارد. این تأثیرات میتوانند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر فرآیند یادگیری تأثیر بگذارند. یکی از اثرات مستقیم ورزش بر شناخت، افزایش جریان خون به مغز است. زمانی که شما خود را مشغول ورزش می کنید، میزان گردش خون در بدن شما افزایش می یابد. خون که عامل رساننده مواد مغذی و اکسیژن مغز است، تعداد دفعات بیشتری از مسیر مویرگ های مغز عبور میکند، در نتیجه اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به مغز می رسد و باعث می شود، مغز انرژی کافی برای پردازش اطلاعات و منتقل کردن آنها به حافظه بلند مدت داشته باشد و شما بهتر و راحت تر یاد بگیرید.
استرستو کم میکنه!!
یکی از مزایا و فواید ورزش کردن این است که باعث ترشح هورمون دوپامین و آندورفین (به اصطلاح هورمون شادی) در مغز میشود و همین امر باعث کاهش استرس و بهبود وضعیت روانی می شود.
بسیاری از افرادی که مضطرب از خواب بیدار می شوند، تنها 15 دقیقه ورزش یا نرمش داشته باشند، از دست این استرس ناخوشایند خلاص می شوند. همچنین فعالیتهای ورزشی منجر به افزایش خودتنظیمی و تنظیم خواستهها و هدفها میشود. افرادی که عادت به ورزش دارند، معمولاً توانایی بالاتری در مدیریت زمان و تعیین اولویتها دارند که این خصوصیات میتوانند در فرآیند یادگیری و کاهش استرس موثر است.
مسیر عصبی بیشتر!
احتمالا شما هم کسانی را دیده اید که با سرعت بیشتری کارهایشان را انجام می دهند یا احتمالا یک نوازنده را دیده اید که چطور دستانش را روی سیم های ساز حرکت می دهد و یک شاهکار را می سازد و مینوازد!
این تبحر و مهارت بالا به دلیل ساخت مسیر های عصبی متعدد در مغز است. ورزش کردن باعث ترشح هورمون پروتئینی BDNF در مغز می شود که این هورمون تعداد خارهای دندریتی هر نورون را بیشتر می کند و احتمال برخورد نورون ها و ساخت مسیر عصبی را افزایش می دهد. در نتیجه؛ مغز قوی تری خواهید داشت و با سرعت بیشتر و بهتری میتوانید اطلاعات را به خاطر بیاورید و از اطلاعات و دانشتان استفاده کنید.
تمرکزتو انفجاری میبره بالا!
ورزش نه تنها بهبود عملکرد شناختی را تسهیل میکند، بلکه به نظر میرسد که مستقیماً بر فرآیند یادگیری نیز تأثیر مثبت دارد. تصور کنید که صبح از خواب بیدار شده اید و خمیازه کشان به سمت میز مطالعه خود می روید تا مطالعه کنید؛ حس و حال مطالعه کردن و تمرکز مورد نیاز را ندارید اما این کار را انجام می دهید! آیا تاثیری هم دارد؟
اصلا زیرا یکی از مهم ترین رکن ها و بالهای یادگیری تمرکز است.
ورزشکاران به تمرکز و هدفمندی بالاتری دست پیدا میکنند که این خصوصیات میتوانند در موفقیت در یادگیری نقش مهمی ایفا کنند. همچنین، ورزش میتواند بهبود تواناییهای شناختی مانند تصمیمگیری، تفکر انتقادی و خلاقیت را به همراه داشته باشد که این ویژگیها نقش بهسزایی در فرآیند یادگیری دارند.
برای دیدن روش های تقویت تمرکز، کلیک کنید.
مغزتو گنده می کنی!
دکتر اسکات گینس، متخصص مغز و علوم اعصاب میگویند:
شرکت در یک برنامه ورزشی منظم با شدت متوسط در طول شش ماه تا یک سال، با افزایش حجم منطبق انتخابی مغز مرتبط است!
این یعنی چی؟
یعنی زمانی که ورزش می کنید مغزتون بزرگ تر میشه!
همچنین بسیاری از مطالعات نشان داده اند که ورزش باعث افزایش حجم قشر پیش پیشانی و قشر گیج گاهی می شود که در تفکر و به خاطرسپاری اطلاعات در حافظه نقش دارد.
پس ورزش مساوی است با افزایش حجم مغز.
درباره تقویت حافظه نمیدانید، کلیک کنید.
نتیجه گیری ما از این مقاله؛ میتوان گفت ورزش به عنوان یک فعالیت کاملتر از نظر تأثیراتش بر تمامی جوانب زندگی انسان مورد توجه قرار گرفته است.
تأثیر مثبت ورزش بر تقویت سلامت جسمی، بهبود روحی، و همچنین تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر فرآیند یادگیری، از جمله جوانب مهمی است که نشان میدهد ورزش تنها به سلامت جسمی کمک نمیکند، بلکه میتواند در بهبود عملکرد شناختی و افزایش توانمندیهای یادگیری نیز نقش اساسی داشته باشد.
بنابراین توصیه میکنم که حتما یک برنامه برای فعالیت بدنی خود بچینید و روزانه حداقل به مدت 15 دقیقه ورزش کنید تا از تاثیرات بی نظیرش بر یادگیری غافل نشوید.
راجع به تغذیه مناسب مغز نمی دانید، کلیک کنید.
خوشحال میشوم که نظرات و تجربیات شما عزیزان را بشنوم.
دیدگاهتان را بنویسید