تاریخچه تندخوانی ؛ تندخوانی چگونه کشف و گسترش یافت ؟
تاریخچه تندی خوانی بر میگردد به آغاز جنگ جهانی دوم، زمانی که جنگ میان ژاپن و امریکا بالا گرفته بود و ایالات متحده به جهت پایاندادن به کار از بمب هستهای استفاده کرد و حادثه هیروشیما رخ داد، در این میان نیروی هوایی سلطنتی دچار مشکل شده بودند؛ آنها در هدفگیری نقاطی که باید منهدم میکردند به مشکل برخورده بودند!
متخصصین نیروی هوایی سلطنتی به دنبال چارهجویی، دستگاهی تحت عنوان تاکسی توسکوپ را اختراع کردند که بهظاهر مانند اسباببازیهای دوربین بچه گانه است که با فشردن دکمه آن تصاویر تغییر میکند؛ اما با این تفاوت که تصاویر این دستگاه توسط متخصصین و با سرعت متغیر (کم و بهتدریج افزایش) تغییر میکردند. افسران نیروی هوایی بهنوبت با دستگاه مورد درمان قرار میگرفتند و نتیجه این شد که آنها توانستند نقاط مورد هدف را با نتیجه 0.03 ثانیه سریعتر و دقیقتر منهدم کنند!
اما نکته جالب این بود که این افراد متوجه شده بودند که در مطالعه کتاب و متون نیز سریعتر شدهاند!
اویلم وود مادر تندخوانی
شاید بتوان گفت که تندخوانی تنها مکتبی است در جهان که بهجای پدر، مادر دارد.
خانم وود یک معلم آمریکایی بود که در دهه 50 میلادی زندگی میکرد و عضو کوچکی از پرسنل کاخ سفید بود.
در خانه خود قصد مطالعه داشتند و کتابی پر خاک را از داخل قفسه کتاب بر میدارند، همینطور که با دست خود خاک کتاب را پاک میکردند دست ایشان از زیرعنوان کتاب عبور میکند و متوجه میشوند که کتاب را سریعتر خواندند.
در پی تحقیقات و تجربیات گوناگون استارت تندخوانی توسط خانم وود زده میشود.
ایشان که کارمند کاخ سفید بودند اصرار میکنند تا به رئیسجمهور این مهارت را آموزش بدهند.
مدتی میگذرد و آموزشهای خانم وود به اتمام میرسد و رئیسجمهور به توانایی تندخوانی مجهز میشود و میتواند نامهها و کارهای اداری خود را با سرعت بیشتری انجام دهد و بنابراین این نتیجه دستور میدهد تا تمامی افراد در کاخ سفید به این مهارت دست یابند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.
تندخوانی در ایران
آموزش رسمی تندخوانی البته در قالب و با عنوانی دیگر برای اولینبار از رشته کتابداری دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی و در سال 1352 آغاز شد. دانشجویان این رشته موظف بودند تا درسی دو واحدی با نام ((روشهای خواندن)) پاس کنند.
اما بسیاری از افرادی که در حال حاضر جز مدرسین باسابقه تندخوانی هستند، حداقل یک دوره تندخوانی با مهندس نصرت گذراندهاند.
اوج همهگیرشدن تندخوانی در دهه 60 و بهوسیله کاستها و آموزشهای حضوری مهندس نصرت بود که با مهاجرت مهندس به خارج از کشور این امر به مدرسین دیگر واسپاری شد؛ اما همچنان رد پایی محصولات مهندس نصرت در ایران مانند ((جعبه لایتنر نصرت)) به چشم میخورد.
و تا به امروز چندین دوره حضوری، غیرحضوری و چاپی تندخوانی تشکیل شده است که همگی در سعی برای افزایش سرعت مطالعه و سرانه مطالعه در کشور هستیم.
اگر قصد دارید تندخوان شوید میتوانید در دوره تندخوانی ((خواندن با کل مغز)) شرکت کنید و از جدیدترین روش های تندخوانی در جهان بهرمند شوید و به جمع تندخوان های حرفه ای بپیوندید.
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید