به خاطر سپاری هر چیزی تنها با رعایت 3 نکته
چطور میشود چیزی را به خاطر سپرد ؟
چرا بعضی افراد خیلی راحت تر چیزی یادشان می آید ؟
چرا بعضی افراد میتوانند به راحتی چیزی که میخواهد را به یاد بیاورند اما دیگران هرچه تلاش می کنند نتیجه نمیگیرند ؟
این ها تعداد اندکی سوال هستند که هر کسی که میخواهد چیزی را یاد بگیرد و با مشکلی روبه رو میشود از خود می پرسد !
همه فکر می کنند که به خاطرسپاری اسان است و با خواندن یک مطلب یا دیدن یک مهارت به راحتی میتوان ان را یاد گرفت و در جامه عمل به کار برد .
سه نکته اصلی و همه جانبه در یادگیری هر چیزی اعم از مطالب علمی ، دروس دانشگاهی ، ساز موسیقی ، ورزش ، آشپزی و … وجود دارد که در این مقاله به ان می پرادزیم .
انواع حافظه و کارکرد انها
ما انسان ها سه نوع حافظه داریم : حافظه حسی ، حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت .
حافظه حسی
هر روز که از خواب بیدار میشویم و به سراغ کار هایمان میرویم در معرض محرک های خارجی بسیاری قرار میگیریم اما چطور می شود که فقط متوجه بعضی از انها میشویم ؟
داستان از این قرار است که تمامی محرک ها به حافظه حسی ما وارد میشوند و به مدت 2 تا 3 ثانیه در انجا باقی میمانند اما اگر ما به ان محرک ها توجه کنیم متوجه انها میشویم و وارد حافظه کوتاه مدت ما برای پردازش های بعدی می شوند و اگر اعتنایی به انها نداشته باشیم از حافظه حسی ما پاک می شوند !
حافظه کوتاه مدت
پس از اینکه اطلاعات وارد حافظه کوتاه مدت شدند به مدت 30 ثانیه در انجا باقی میمانند .
به همین خاطر است که زمانی شماره کارت کسی را می پرسیم دائم با خود تکرار می کنیم تا یادمان نرود و کارمان را انجام دهیم !
برای اینکه اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل شوند ، نیازمند رمزگردانی و تداعی اطلاعات هستیم .
یعنی از اطلاعات تصویری قابل درک برای خودمان تجسم کنیم !
چون 60 درصد حافظه ما از بخش تصویری تشکیل شده است . این فرایند کمک می کند که بتوانیم اطلاعات را وارد حافظه بلند مدت کنیم و به مدت بیشتری در انجا نگه داریم !
حافظه بلند مدت
در قشر پیش پیشانی یا PRE FRONTAL CORTEX بازو هایی جهت نگه داری اطلاعات قرار دارند (شبیه پاهای هشت پا هستند ) اما یک مشکلی در اینجا وجود دارد و ان هم این است که این بازوان بسیار لیز هستند و به راحتی اطلاعات از دستشان سر میخورد و به فراموشی سپرده میشود .
به جهت تقویت این بازوان برای چسبناک شدن و نگه داری اطلاعات می بایست دائما اطلاعات را مرور کنیم !
هرمان ابینگهاوس روانشناسی آلمانی نموداری تحت عنوان “نمودار فراموشی” را به جهانیان ارائه کرد و از اهمیت مرور و تکرار پرده برداشت .
طبق این نمودار اطلاعاتی که وارد حافظه بلند مدت ما میشوند اگر مرور نشوند پس از هفت روز تقریبا هیچ چیز از ان در خاطر ما باقی نمی ماند .
پس نیاز است تا مهارت یادگرفته شده یا مطالب خوانده شده را حداقل 4 بار در بازه های زمانی مشخص مرور کنیم تا اطلاعات در حافظه مان تثبیت شود و هنگام نیاز به راحتی بتوانیم انها را بازیابی کنیم و از انها استفاده کنیم .
تجربیات خود را با ما در میان بگذارید .
دیدگاهتان را بنویسید