7 نکته درباره مطالعه اثربخش تر
هلن هایز میگوید:
شما از پدر و مادرتان عشق و شادی میآموزید یاد میگیرید چطور یک پا را قبل از دیگری بگذارید. اما وقتی کتابها باز میشوند، شما یاد میگیرید که دو بال دارید.
البته برای داشتن دو بال قدرتمند که به ما را تا رسیدن به قلههای هدف یاری کند نیاز داریم تا اصول را بدانیم. مطالعه مؤثر نیازمند تمرکز، تلاش و صبوری است و یک سری ریز نکات مؤثر که در این مقاله به آن میپردازیم.
ورزش کن بعد بخون!
ورزشکردن بهصورت غیرمستقیم بر مطالعه شما اثر میگذارد؛ ورزش با اثرگذاری بر مغز شما را متمرکزتر و هشیارتر میسازد تا مطالعه باکیفیتتری داشته باشید!
دکتر داگلاس بی. مک کیگ نیز متمرکزتر شدن پس از ورزش و فعالیت بدنی را تأیید کرده است و بر این موضوع تأکید دارد.
همچنین ورزشکردن باعث ترشح پروتئینی تحت عنوان BDNF میشود که باعث رویش خارهای دندریتی در مغز میشود و درصد یادگیری را افزایش میدهد.
اول ریلکس بعداً مطالعه
این کار بسیار اشتباه است که در هر شرایط روحی و فیزیکی وارد عمل مطالعه میشویم؛ محققان دانشگاه UCL دریافتهاند که وقتی استرس میگیریم، اثرات آن تا چند ساعتی در بدن ما باقی میماند و استرس یکی عوامل ازبینبرنده تمرکز است و باز درگیرکردن هورمونهای آزادکننده میشود که فرایند ذخیره اطلاعات در حافظه را دچار مشکل میکند.
یه چرتی بزن بعد مطالعه کن
احتمالاً اگر کنکوری باشید، یا خودتان و یا دیگران، خوابیدن را اتلاف وقت میدانید! اما باید بدانید که نهتنها اتلاف وقت نیست؛ بلکه باعث بهبود یادگیری شما میشود!
ما دو حالت برای تفکر و یادگیری داریم:
- حالت متمرکز
- حالت پراکنده
هنگامی که ما میخوابیم حالت پراکنده در مغز ما فعال میشود و این حالت مانند بازی پین بال (در ویندوز 7 اکثر ما بازی کردیم) عمل میکند و باعث ایجاد ارتباطات جدید میان مطالب در مغز ما میشود.
از افقی دیگر؛ مغز ما در هنگام خواب این فرصت را دارد که تجدید قوا کند؛ ما در زمان بیداری محرکهای زیادی را دریافت و وارد حافظه حسی خود کردیم که این عمل انرژی بر است و با یک خواب هر چند کوتاه میتوانیم این انرژی را به مغز برگردانیم.
یادآوری فعال یادت نره!
روشی فوقالعاده برای تثبیت اطلاعات در حافظه است.
زمانی که شما مطالعه خود را به پایان میرسانید، کتاب را ببندید و نکات کلیدی و مباحث مهم را به یاد بیاورید و با خود تکرار کنید تا اطلاعات در حافظه شما تا حدی تثبیت شود!
در سال 2009 یک استاد روانشناسی مقالهای را منتشر کرد که به دانشآموزان توصیه میکرد بخوانند و فعالانه یادآوری کنند!
فکر کن خودت معلمی!
در دوره ((چگونه کاربردی و حرفهای یاد بگیریم)) هرم یادگیری را بهصورت کامل بررسی و شرح دادیم!
این هرم شامل 7 سطح است که آموزش به دیگران عالیترین سطح یادگیری است و باعث میشود 97 درصد مطالب در حافظه شما تثبیت شود!
موبایلو ولش کن!
مطالعه یک امر کاملاً مهم و جدی است و شما قصد دارید با صرف زمان اطلاعات ارزشمندی را دریافت کنید و در زندگی خود به کار ببندید، در نتیجه نیازمند تمرکز است.
به این منظور نیاز است تا از انجام چند کار بهصورت همزمان، چککردن نوتیفیکیشنهای موبایل خود، گوشکردن به صدای دعوای همسایه و تلویزیون دیدن و مطالعهکردن (بهصورت همزمان) پرهیز کنید تا منجر به پسماند توجه نشود!
سبک یادگیری خود را پیدا کنید!
هر کدام از ما بهنوعی یاد میگیریم؛ یکی مینویسد، یکی از حفظ میگوید، یکی در حین مطالعه یادداشتبرداری میکند و…
هر کدام از ما قلق خاصی داریم که اگر آن قلق را پیدا کنیم میتوانیم بهراحتی و بهصورت لذتبخش مطالعه کنیم!
بهزودی آزمون سبک یادگیری کُلب در سایت تنظیم میشود که میتوانید از این طریق قلق خود را پیدا کنید.
شما چه نکاتی دررابطهبا مطالعه میدانید؟ با ما به اشتراک بگذارید!
دیدگاهتان را بنویسید