فواید مطالعه کردن؛ یادگیری لذت بخش
قطعاً همه ما از جلوی کتابخانهها عبور کردیم یا دوست داشتیم قفسهای پر از کتاب داشته باشیم، اما تنها نگاهکردن به کتابها یا داشتن قفسهای پر از کتاب کافی است؟
این جملهای است که همیشه به دوستانم میگویم:
سنجش ارزش یک انسان بر اساس کتابهای داخل کتابخانهاش نیست، بلکه بر اساس محتوای داخل مغزش است.
البته طبیعی است که عموم مردم در این شرایط بد اقتصادی دست از مطالعه میکشند چرا که دغدغههای مهمتری دارند؛ اما اگر بخواهیم از عموم مردم فاصله بگیریم و انسانی خاص و متمایز شویم و جایگاه خود را ارتقا بدهیم نیازمند مطالعهکردن هستیم.
احتمالاً اسم بیل گیتس مالک مایکروسافت به گوشتان خورده است!
راز موفقیت از نظر بیل گیتش تنها در مطالعهکردن ختم میشود؛ او بیشتر زمان خود را به مطالعهکردن اختصاص میدهد و همین امر باعث شد تا او فردی ماهر و عالم و کارآفرینی موفق شود.
بیل گیتس در این باره میگوید: ” این روزها سری به مکانهای جالب و دیدنی میزنم، با دانشمندان ملاقات میکنم و بسیاری از سخنرانیهای آنلاین را تماشا میکنم. اما مطالعهکردن همچنان راه اصلی یادگرفتن چیزهای جدید و محکزدن فهم و درایت من است.”
کاهش استرس
فایده اول مطالعهکردن کمکردن میزان استرس شماست. زمانی که کتابی را مطالعه میکنید نویسنده شما را به عمق داستان میبرد و عامل اثرگذار بر استرس را کاملاً از یاد میبرید و لذتی هر چند کوتاهدست مییابید.
کارکشی از مغز
مغز ما پر است از سلولهای عصبی. خیلی از مردم بر این باورند که اگر زیاد از مغز خودکار بکشند؛ مثلاً جدول حل کنند، کتاب بخوانند، محاسبات را بهصورت ذهنی انجام دهند و بهصورت کلی مغزشان دائم در حال پردازش اطلاعات باشد، در کهنسالی دچار مشکل میشوند.
درصورتیکه هر چه مغز بیشتر کار کند (البته نه بهصورت افراطی) در کهنسالی مغز سالمتری خواهیم داشت و از مشکلاتی مانند اختلال در توجه، کاهش سطح حافظه و آلزایمر جلوگیری میشود.
بهبود کیفیت خواب
بسیاری از افرادی که دچار اختلالات خواب میشوند و نمیتوانند بهراحتی بخوابند، با مطالعه چند صفحه کتاب (غیرعلمی) میتوانند خود را برای یک خواب آسوده آماده کنند.
کاهش اختلالات روانشناختی
مطالعهکردن با این اثر که از مغز ما کار میکشد و همچنین بهنوعی تمرین تمرکز است باعث ترشح هورمون شادی و دوپامین میشود که این ترشح بر کاهش اختلالات روانشناختی مانند برنامهریزی، مدیریت زمان، مدیریت توجه و… اثرگذار است.
بهترین سرگرمی
چهقدر خوب است که در این دنیای پر از افراد مجازی و توخالی خودمان را به مطالعهکردن عادت بدهیم.
واقعاً چه لذتی از این بالاتر هم سرگرم هستیم، هم لذت میبریم، هم وقتمان را تلف نکردهایم و همینطور کلی چیز جدید یاد میگیریم.
داشتن یک شخصیت حرفهای
احتمالاً همه ما دوست داریم تا هنگامی که وارد یک جمع میشویم موردتوجه عموم قرار بگیریم!
مطالعهکردن میتواند باعث
- رشد و توسعه فردی ما شود
- فن بیانمان را تقویت کند
- کسب دانش شود
خصوصاً مورد سوم بسیار اثرگذار است، چرا که زمانی که بحثی در جمع مطرح میشود شما همیشه حرف برای گفتن دارید و مخصوصاً حرف درستی میزنید که بر اساس دروننگری (نظر شخصی بر اثر تجربیات) نیست!
خوشحال میشوم از تأثیرات مطالعهکردنتان برایم بگویید.
دیدگاهتان را بنویسید