چطور در سال تحصیلی کمتر فرسوده بشیم؟
فرسودگی تحصیلی به وضعیتی اشاره دارد که دانشآموزان به دلیل فشارها، تکالیف بیشازحد، و استرسهای مرتبط با تحصیل، عملکرد تحصیلی نسبت به توقعات خود و دیگران را از دست میدهند. این فرسودگی میتواند به مشکلات روانی و جسمی منجر شود و بر تجربه تحصیلی دانشآموزان تأثیر منفی بگذارد. برای پیشگیری از آن، مدیریت زمان، مشارکت در فعالیتهای تنوعبخش، و داشتن مراقبتهای سلامتی مؤثر میتوانند کمک کننده باشند.
اگر که شما دانشآموز یا والدینی هستید که دانشآموزی در منزل دارید، احتمالاً به ورود به شهریورماه و رسیدن به اواخر شهریور، حس نارضایتی و غمی را در دانشآموز خود مشاهده میکنید.
خب البته تا حدی طبیعی است؛ چرا که مغز ما برای یادگیری و مطالعهکردن و درسخواندن ساخته نشده است و کارش حفظ انرژی است، بنابراین خیلی نرمال است که حس خوبی از درسخواندن دریافت نکنیم.
اما ازآنجاییکه زندگیکردن با ساختار مغز همخوانی ندارد، نیاز داریم تا یادگیری داشته باشیم تا بتوانیم در این دنیای پیچیده خود و جایگاه خود را حفظ کنیم و به ادامه معیشت خود بپردازیم.
در این مقاله قصد داریم به نکاتی بپردازیم که سپریکردن دوران تحصیلی در مدرسه را برای شما شیرینتر و لذتبخشتر کند. با ما همراه باشید.
تحصیل یا اسارت؟ مسئله این است!
بسیاری از دانشآموزان تصور میکنند که محیط مدرسه، محیطی پر از استرس، ظاهر مشابه زندان و رفتار معاونین و مدیر و معلم با آنها مشابه زندانی است!
اما در واقع چنین نیست و اگر منطقی به قضیه نگاه کنیم متوجه میشویم که اگر چنین سختگیریهایی نباشد، کنترل و اداره مدرسه کمی دشوار میشود و هیچچیز سر جای خودش باقی نخواهد ماند.
دانشآموزان نیز به این دلیل که قصد دارند سنگ خود را به سینه بزنند و افسار هدایت سال تحصیلی را خودشان به دست بگیرند و حرف معلم و معاون را گوش ندهند، از مدرسه فراری هستند!
اما راهکارهایی وجود دارد که اگر به آنها بپردازند میتوانند یک رابطه مسالمتآمیز و بهدوراز فرسودگی را در مدرسه تجربه کنند.
زود حاضر شو!
یکی از دلایلی که باعث ایجاد فرسودگی در دانشآموزان میشود، دیر حاضرشدن در مدرسه است؛ بههرحال مدرسه نیز قوانین خاص خود را دارد و دانش آموزان موظف هستند نهایتاً تا ساعت 7:15
در مدرسه حضور پیدا کنند؛ بنابراین در صورت دیرکرد با مخالفت و اعتراض معاون انضباطی روبهرو میشوند و چنین موضوعی باعث بگومگو و اثرگذاری بر روان معاون و دانشآموز است که منجر به فرسودگی روانی برای طرفین میشود!
تفکیک تفریح از درس!
از قدیم گفتند اند که هر چیز جا و هر نقطه مکانی دارد!
اگر که شما بهعنوان یک دانشآموز، نظم کلاس را به هم بزنید و نتوانید فضای تفریح خود را از کلاس درس جدا کنید با معلم و معاونین به مشکل میخورید!
این مشکل باعث اخراج دانشآموز از کلاس درس، جروبحث، توهین و بیاحترامی و میشود که علاوه بر اینکه در کلاس حضور ندارید، حرفهایی را شنیدید که بر روان شما اثر گذاشته و شما را دچار فرسودگی کرده است!
راهکار این است که از حوصله کلاس را ندارید و یا نمیخواهید که به تدریس معلم گوش کنید، خیلی محترمانه بگویید که شرایط حضور در کلاس را ندارید و کلاس را ترک کنید.
هر چیزی وقتی داره!
یکی دیگر از عواملی که باعث فرسودگی در دانشآموزان میشود، شب امتحانی بودن است!
دقت داشته باشید که یادگیری یک فرایند است! نه یک اتفاق ناگهانی!بنابراین دانش آموز نیاز به گذر زمان دارد تا اثر خود را برجا بگذارد؛ پس دانشآموزی که سعی دارد با خواندن یک کتاب کامل در شب امتحان نمره مطلوبی بگیرد، تا حد زیادی اشتباه کرده است (استثنا همیشه وجود داشته است) زیرا قصد دارد تا اطلاعات را بهزور وارد مغز خود کند.
و همین امر باعث افزایش دمای مغز میشود و هنگامی که چنین علائمی را میبینید حس بدی دریافت میکنید و دچار فرسودگی نمیشوید
بنابراین، سعی کنید که برنامهریزی درسی داشته باشید. نیازی نیست که تمام هفته خود را صرف درسخواندن کنید؛ بلکه اعتدال را رعایت کنید. اگر روزانه 2 ساعت زمان بگذارید و یک مرور ساده انجام بدهید، در پایان سال نیز با آرامش خاطر و بدون هیچگونه استرسی میتوانید امتحانات را پشت سر بگذارید.
اگر میخواهید مفهومی درس بخوانید کلیک کنید!
فعالیت اجتماعی داشته باشید!
سعی داشته باشید محیط مدرسه را از یکنواختی در بیاورید؛ با معاون پرورشی مدرسه صحبت کنید تا کارگاههای متنوعی در مدرسه برگزار کنند،
جشن متنوعی را برگزار کنند،
اردوهای مختلفی را تدارک ببینند
و مسابقات متنوعی مثل خطاطی، هنرهای نمایشی، ورزشی و… تدارک ببینند تا محیط مدرسه را از خشکی و تکراری بودن نجات دهند و محوطهای پویا را برای دانشآموزان رقم بزنند.
حواست به خوابت باشه!
تا الان درباره عواملی که مستقیماً به مدرسه بر میگشت صحبت کردیم؛ اما این نکته به طور غیرمستقیم بر فرسودگی شما در طول سال تحصیلی اثر میگذارد.
سعی کنید شیوه عملکرد و کار و برنامههای خود را بهنوعی تنظیم کنید که نهایتاً در ساعت 11 الی 12 شب به رختخواب بروید و از آن طرف نیز ساعت 6 صبح از خواب برخیزید!
هنگامی که شما تا دیروقت بیدار باشید و فردا مجبور به حضور در محیط مدرسه و کلاس باشید، مغز شما انرژی کافی برای پردازش ندارد! نهتنها پردازش مطالب درسی، بلکه پردازش اتفاقاتی که در اطراف شما میافتد، چراکه ما در طول روز با محرکهای محیطی زیادی دستوپنجه نرم میکنیم.
اگر که خواب کافی نداشته باشیم، سمی به نام متابولیت در مغز ترشح میشود و باعث مسدودشدن فضای بین سلولی میشود؛ همین امر باعث میشود تا مایع تمیزکننده، توان عبور از فضای بین سلولی را نداشته باشد و بهمرورزمان این سم بافت سلولی مغز را تخریب میکند و آسیب جدی به مغز وارد میشود که میتواند باعث فرسودگی بسیار شدیدی در دانشآموز شود.
تفریحات جانبی داشته باشید!
سعی کنید یک روز در هفته را (ترجیحاً پنجشنبه) به استراحت و تفریح اختصاص دهید!
با همکلاسیهای خود به تفریح بپردازید، بیرون بروید، گیم سنتر بروید و بهطورکلی خود را با فعالیتهایی که برایتان مناسب و دلچسب است سرگرم کنید و در این روز اصلاً درباره درس و مدرسه و تکالیف و اشکالات درسی خود صحبت نکنید و فقط و فقط به تفریح بپردازید تا از میزان فرسودگیش هم در طول سال تحصیلی بکاهد و انرژی ازدسترفته را به شما بازگرداند.
دانشآموزان میتوانند با انجام این اقدامات به بهبود تجربه تحصیلی خود در دوران مدرسه کمک کنند.
مدیریت زمان، روابط مثبت، مراقبت از سلامت، شرکت در فعالیتهای فرهنگی و ورزشی، و استفاده مؤثر از منابع تحصیلی همگی به بهبود عملکرد تحصیلی و کاهش فرسودگی کمک میکنند. این اقدامات به دانشآموزان کمک میکنند تا به بهترین شکل ممکن از دوران مدرسه لذت ببرند و در موفقیت تحصیلی پیشرفت کنند.
نظر و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
به نام خدا
مدرسه نریم
متاسفانه اش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته باید این دوران رو گذروند